Ik ben Katja Eenink (1975), verlies -en rouwtherapeut, SCHIP-therapeut en GZ-psycholoog. Samen met mijn twee kinderen (basis –en middelbare schoolleeftijd) en eigenwijze teckel Teun woon ik in Voorburg. 

Ik heb jarenlange ervaring als hulpverlener in de psychiatrie. Mijn expertise ligt vooral op het gebied van verlies –en rouwproblematiek, autisme en psycho-oncologie. Mijn visie is systeemgericht wat inhoudt dat ik ook kijk naar de impact op bijvoorbeeld de andere gezinsleden en de steun vanuit het netwerk. 

Mijn passie voor het werken met kinderen, jongeren en ouders rondom het thema ‘verlies’ is ontstaan nadat er een groot verlies op mijn pad kwam. Wat mij destijds geholpen heeft, was een professional met oprechte aandacht voor mijn verhaal. Iemand die mij kon begeleiden bij mijn rouwproces en mij de ruimte bood om stil te staan bij mijn emoties en gedachtes. Mede door deze begeleiding lukte het mij om het verlies te integreren in mijn leven. 

Op dit moment ben ik als zzp-er verbonden aan Emoties Enzo. Hier begeleid ik op een deskundige- en professionele manier zowel kinderen en jongeren (met hun ouders) alsook volwassenen die geconfronteerd worden met een ingrijpend verlies. Dit kan bijvoorbeeld het verlies van een naaste zijn, maar ook een scheiding of ernstige ziekte zijn. Daarnaast ben ik 3 dagen als GZ- psycholoog werkzaam bij het LUMC waar ik eveneens te maken heb met verlies- en rouwproblematiek.

Mijn kracht is om vanuit een nuchtere, energieke en nieuwsgierige houding echt verbinding te maken met de ander. 

Katja Eenink

Relevante opleidingen:

  • Post Bachelor Rouwbegeleidingskunde
  • Omgaan met (V)echtscheidingen- de SCHIP-aanpak
  • Postmaster tot Gezondheidszorgpsycholoog
  • Post HBO Autisme 
  • Master Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie 

Praktijk voor rouwbegeleiding is geregistreerd bij:

Neem vrijblijvend contact met me op…

Dat kan door het contactformulier in te vullen. Ik neem dan contact met je op.
Maar je kan me ook bellen of mailen.